Sunday, May 29, 2005

Crash test με χαρτοσακούλα.

Φορέθηκε χθες το βράδυ στην Κοραή, υπό τα έκπληκτα βλέμματα θαμώνων του Starbucks που φωτογράφιζαν νεαρή γυναίκα με χαρτοσακούλα στο κεφάλι, παραπλεύρως αγοριού αγνώστων λοιπών στοιχείων, το οποίο γυρνούσε τον πεζόδρομο κραδαίνοντας χαρτονάκι - έκκληση εις αναζήτηση κάποιου τουρίστα με επίσης ασαφή λοιπά στοιχεία.

Τουλάχιστον ένα ημίωρο νωρίτερα, οι dystropoppygus, nick the creek και vague tourist έπιναν καφέ απορημένοι για το τι τους περιμένει, στη γνωστή στοά της Κοραή. Από μια άλλη οπτική γωνία αυτό μεταφράζεται κάλλιστα και ως «στα μουλωχτά»... Για παν ενδεχόμενο, ο τουρίστας είχε εύκαιρο και το plan b (όπισθεν μετά στρίβειν προς Φωλιά του Βιβλίου και φυγή από την έξοδο της Πανεπιστημίου) αλλά δεν το μαρτύρησε ποτέ. Κανόνες επιβίωσης είναι αυτοί.

Γύρω στις οκτώ το βράδυ εντοπίστηκε η πρώτη μεγάλη φουρνιά «υπόπτων», με κάμποσα κορίτσια των οποίων ο τουρίστας ποτέ δεν θα ήθελε να μάθει και να θυμάται την πραγματική τους ηλικία, μετά της περίφημης γυναίκας με τη χαρτοσακούλα. Ακολούθησαν μεμονωμένες εμφανίσεις μελών και άδοξες «ανακρίσεις» περαστικών που περίμεναν έξω από τη στάση του Μετρό το ραντεβού τους και ουχί κάτι παλαβούς bloggers. Φήμες λένε ότι ο αριθμός συμμετοχής πλησίασε τα δεκαπέντε άτομα (ο γράφων ανέκαθεν είχε προβλήματα με την όραση και τις απλές μαθηματικές πράξεις). Μέχρι να παρθεί κάποια απόφαση και να μεταφερθούν όλοι μαζί προς κοντινό καφέ/μπαρ, ο τουρίστας συνάντησε έναν διανομέα κινηματογραφικών ταινιών, μια συμμαθήτρια που είχε να δει από τότε που πήγαιναν μαζί σχολείο, αλλά όχι και την τύχη του.

Crash test #1: το καφέ/μπαρ

Υπάρχουν άνθρωποι που πίνουν καφέδες και παγωμένο τσάι μετά τις εννέα το βράδυ (οποία ηθική κατάπτωση - της νεολαίας ειδικότερα).

Νηστικό George is… not your man.

Μερικοί bloggers (ή οι μαμάδες τους) ξέρουν να ξεματιάζουν.

Η πλειοψηφία των bloggers έχει στην κατοχή της ψηφιακή φωτογραφική μηχανή.

Υπάρχουν γυναίκες που αποφεύγουν το φακό σαν το Διάβολο. Οι μπότες τους, πάλι, όχι.

Εάν αυτός είναι ο resident DJ, κάθε Σάββατο βράδυ πρέπει να πηγαίνετε στο ΠΟΛΙΣ.

Ο σημαδιακός αριθμός οκτώ οδήγησε τους αντίστοιχους bloggers σε μεταμοντέρνα «ταβέρνα» ελληνοπρεπούς fusion κουζίνας στα Εξάρχεια, με τον τουρίστα να κοιτάζει με άγριο βλέμμα το τραπέζι για οκτώ που δεν άδειαζε, εν μέσω αναμνήσεων του στιλ «ότι θυμόμαστε χαιρόμαστε», με highlight ιστορίες από τα ελληνικά στρατά και πόσο «κουλός» ήταν ο θάλαμός του στην Τρίπολη, αφού υπήρχαν τουλάχιστον δύο άτομα με αντίτυπο της «Ιστορίας της Τρέλας» του Φουκό εντός αυτού (ο γνωστός και διόλου ασαφής πλέον τύπος και ένας ψυχίατρος). Μεταξύ των - πληρώσαμε αλλά καθόμαστε και τα λέμε για καμιά ωρίτσα ακόμη - αγνώστων, στο επίμαχο τραπέζι, βρισκόταν και αυτός ο ίδιος ψυχίατρος, όχι όμως και η τύχη του τουρίστα.

Crash test #2: η «ταβέρνα»

Οι bloggers τρώνε περισσότερο παρά πίνουν.

Είναι πολύ δύσκολο να τραβήξεις μια κολακευτική φωτογραφία ενός κεφτέ από χορταρικά.

Μερικά κορίτσια είναι περισσότερο «έντεχνα» από κάποια άλλα.

Οι περισσότεροι bloggers δεν κοιτάζουν την ώρα (εκτός κι αν έχουν να πάνε κάπου μετά ή να ταξιδέψουν το επόμενο πρωί).

Μόλις πέντε (αποδεκατισμός που θα ζήλευε και μια Άγκαθα Κρίστι) κατέληξαν να τα πίνουν εις/ως τα ωραίας πρωίας σε «καμία σχέση με Εξάρχεια» γνωστό μπαρ της πλατείας, όπου ο τουρίστας συνάντησε μονάχα μια φίλη παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής (ούτε καν τη μεγάλη του χαμένη αγάπη ή την τύχη του).

Crash test #3: το μπαρ

Στα Εξάρχεια σήμερα μπορείς ν’ ακούσεις το «Touch Me» της Σαμάνθα Φοξ χωρίς να πέσουν μολότοφ και να έρθουν και τα ΜΑΤ.

Η τηλεπαρουσιάστρια που δεν θυμόταν τον τίτλο μυστηριώδους σουηδικής ταινίας πέτυχε στο ίδιο μπαρ τη φίλη με την οποία είχε δει εκείνη τη μυστηριώδη σουηδική ταινία. Κανείς δεν έμαθε ποια ήταν η τύχη αυτής της ταινίας...

Ο τουρίστας χάρηκε. Και δε νοιάστηκε να δει την ώρα όταν έφτασε σπίτι. Μονάχα ζήλεψε... τη χαρτοσακούλα! Και κοιμήθηκε ξημερώματα ακούγοντας τη βροχή.

5 Comments:

Blogger Estarian said...

Γυναίκα με χαρτοσακούλα? μεταμοντέρνα fusion κουζίνα?πιώμα μέχρι το πρωί? ΚΑΙ ΕΓΩ ΕΛΕΙΠΑ??!?!?! Μπουχουαααααααααα φτου ρε γαμώτο τι έχασα.. :(

9:43 AM  
Blogger Lili said...

Την χαρτοσακκουλα την βαζω σε δημοπρασια.
Πληρωστε σε εσωρουχα.

(Αυριο Τριτη...ισχυει?)

3:28 PM  
Blogger Blogarismenh said...

V.T. πως γίνεται να μισείς τα Σάββατα και να γυρνάς σπίτι νωρίς...το πρωί της Κυριακής;
:-)

3:55 PM  
Blogger NickTheCreek said...

Επειδή ακριβώς σιχαίνεται τα Σάββατα περίμενε να πάει Κυριακή για να γυρίσει σπίτι, θέλει και μυαλό; :)

9:00 PM  
Blogger vague tourist said...

NickTheCreek, είσαι μέγας ορθολογιστής. ;-)

3:32 PM  

Post a Comment

<< Home